tisdag 10 juli 2012

Det är oftast inte bara en sak!

Anledningen till att människor tar kontakt med Personligt Ombud är oftast att det uppstått en ohållbar situation i vardagen. Vanligast är att ekonomin havererar och blir ohållbar. Detta medför i sin tur att man börjar må psykiskt dåligt vilket är högst naturligt. Människor behöver pengar för att fungera. Så är det bara!
Om man mår riktigt akut jättedåligt så hjälper vi till en psykiatrisk kontakt samtidigt som vi börjar titta på den drabbades hela livssituation.

Efter dagens inledande kontakter så kan jag återigen notera att ännu fler människor lever i kaosartade sociala situationer (ekonomi, familj, barn, arbetslöshet, missbruk m.m.) i vilka de inte alls orkar fundera på "helhetsbilden". Alla bitar i en människas liv måste fungera åtminstone på ett någorlunda bra sätt.
Som ombud betraktar vi människans hela situation. Och det har visat sig vara en mycket bra arbetsmetodik.

Är det konstigt om alla planeringar och viljor går åt h-vete när en människa inte kan ringa en myndighet för att man har slut pengar i mobilen, eller om man inte har en susning om vem man ska kontakta för att få den hjälp man har rätt till???
Är det konstigt att man inte orkar ens söka arbete om man kanske ska vräkas, eller att barnen inte har det mest nödvändiga? Eller att man har tanvdärk och inte råd att åtgärda detta? Eller inte råd att lösa ut medicinen... Eller att den 23-åriga arbetslösa dottern är gravid och ute i missbrukskretsar...

Se HELHETEN i en människas liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna min blogg