torsdag 10 oktober 2013

Galakväll med Nobällpris!


För 18:e året i rad arrangerades Nobällkvällen i Piteå! En galakväll för personer med någon form av psykisk ohälsa. I år hade man, tack vare Piteå Kommun och AFA-pengar, förmånen att kunna bjuda in närmare 140 personer till en extra elegant galakväll. 

Den numera rikskända Nobällkvällen firades på onsdagskvällen på Piteå Stadshotell. Tack vare bidrag från Piteå Kommun så kunde deltagarna fira kvällen med trerättersmiddag, underhållning och sist men inte minst - prisutdelning till fem ”Nobällpristagare”. 

Fem lokala ”Nobällpris” delades ut till personer/grupper/företag som gjort skillnad för personer med någon form av psykisk ohälsa. Förslag till pristagare har under året föreslagits av hundratals människor i Piteå och sammanställts och nominerats av en ”Nobällpriskommitté”.

En arbetsgrupp bestående av Personligt Ombud, Boendestöd, RSMH och boendepersonal har samarbetat under året för att genomförandet av denna kväll ska bli möjlig.
 

 

NOBÄLLPRISTAGARE 2013 

 

Daniel Trogen –Årets Skötarpris
Motivering:
I ett utsatt läge när en människa hamnar i sluten psykiatrisk vård betyder mänsklig kontakt mycket. Att kunna ge detta tillsammans med hjärtlig värme är av största betydelse!
 
SIUS AF Piteå –Årets Arbetspris
Motivering:
För många är DEN STORA DRÖMMEN att nå och få ett arbete. SIUS har genom sitt fantastiska engagemang förvandlat många drömmar till verklighet!

 
Sinnenas Ateljé – Årets Växtpris
Motivering:
En unik miljö där den enskilde tillåts växa utifrån sina egna förutsättningar. Sinnenas Ateljé ger vägledning för livet, förmedlar harmoni och inre styrka! 
 
 
Kooperativ Mångfald – Årets Mångfaldspris
Motivering:
Ett viljestarkt gäng kvinnor, som slutat vänta på att andra ska ordna det de kan göra själva! Med engagemang, kreativitet och glädje skapar de meningsfullt arbete!  
 

BoudRocks – Årets Musikpris
Motivering:
Infjärden rockar! Spelglädje och musikalitet har gett mången Nobällkvällsbesökare en glädjefylld upplevelse och möjlighet till förlustelse i dansens virvlar.



2 kommentarer:

  1. Fantastiskt bra mottiveringar och val av nobällpristagare. Alla ni som ordnar Nobällfesten borde också få ett pris, ni får dagens ros från psykiatrin / Yvonne

    SvaraRadera

Kommentera gärna min blogg