fredag 12 oktober 2012

Tramadolmissbruk... igen!

Vi har haft ännu en rådgivningsträff med en ung vilsen klient som inte får livet att fungera på många plan.
Efter ett långt samtal så visar det sig återigen att klienten fått stora mängder medicin utskriven, och under lång tid dessutom.
Medicinen heter Tramadol!
Tramadol är en medicin som vanligtvis ska användas mot värk.
(För många Tramadolmissbrukare börjar oftast hela storyn med en skada eller en åtgärd som fordrar värkbehandling genom medicinering)
Tramadol är starkt vanebildande och ger mycket svåra abstinenser.
Tramadol kan tyvärr också ge en "kick" eller verka lugnande för en del.
Tramadol ger också stora negativa effekter på det psykiska måendet.
Eftersom Tramadol förskrivs av läkare så säger tyvärr många klienter "det är ju en läkare som skrivit ut detta, då är det inte farligt!"
Tramadol är livsfarligt vid överdosering!Tramadol kan köpas illegalt, det kan också handlas med.

Men det vi i alla fall märker efter alla år som PO är att människor som missbrukar Tramadol hamnar i en mycket bekymmersam livssituation!!!

Att klienten nu själv äntligen började berätta om sitt missbruk är i alla fall en bra men trådtunn start på hans/hennes fortsatta planering av livet.

2 kommentarer:

  1. FAN ÄR DET FÖR JÄVLA LÄKARE SOM SKRIVER UT LÄKEMEDEL TILL FOLK SOM INTE ÄR SJUKA? DET ÄR INTE MEDECINEN DET ÄR FEL PÅ DET ÄR ERA JÄVLA MENGELE LÄKARE SOM VÄGRAR BEHANDLA SJUKA O GE DEM LÄKEMEDEL MEN GER DET TILL FULLT FRISKA SOM INTE BEHÖVER DET: DRA ÅT HELVETE MED ERAT SKIT SYSTEM AV DUBBELSTANDARD OCH LÖGNER: BARNMÖRDAR VAPENFÖRSÄLJAR NATION AV SATANISTISA FRIMURAR ÄCKEL .

    SvaraRadera
  2. FAN ÄR DET FÖR JÄVLA LÄKARE SOM SKRIVER UT LÄKEMEDEL TILL FOLK SOM INTE ÄR SJUKA? DET ÄR INTE MEDECINEN DET ÄR FEL PÅ DET ÄR ERA JÄVLA MENGELE LÄKARE SOM VÄGRAR BEHANDLA SJUKA O GE DEM LÄKEMEDEL MEN GER DET TILL FULLT FRISKA SOM INTE BEHÖVER DET: DRA ÅT HELVETE MED ERAT SKIT SYSTEM AV DUBBELSTANDARD OCH LÖGNER: BARNMÖRDAR VAPENFÖRSÄLJAR NATION AV SATANISTISA FRIMURAR ÄCKEL .

    SvaraRadera

Kommentera gärna min blogg