Just nu så förbereder jag mig för en veckas semester.
Detta känns skönt. Speciellt när man har världens bästa PO-kollegor som kan axla vissa arbetsuppgifter.
Ett ombud måste få vara ledig och dessutom äta gott.
Varsågoda här kommer ett av mina favoritrecept. Vi ses den 15 februari.
Havsfisk i senapsvispgrädde
4pers1- Koka snabbt upp 3 st tomater. Ta bort skal och kärnor. Skär tomaterna i strimlor.
2-
Fräs en hel strimlad purjolök i ca 7-8 cm längder, och tomaterna i
smör. Varmhåll detta i stekpannan på lättare värme. Salta & peppra lätt.
3-
Koka några potatisar (om någon vill ha till fisken. Rekommenderas)
4-
Skär den tinade fisken (ca 800g Torsk, Sej eller Hälleflundra) i större
bitar. Vändes. Stek i smör under ca 2,5 min/sida. Salta & peppra.
5-
Ta upp fisken. Lägg in den i folie. Varmhåll den.
6-
Senapssås: Slå i 2dl vitt vin, 2,5dl vispgrädde (kan ersättas med annan
grädde)
Samt ca 1,5 msk Dijonsenap (efter tycke & smak)
i den odiskade fiskstekpannan. Salta & peppra lättare också efter tycke
& smak. Bättre om själva fisken saltas mera.
7-
Värm tallrikar före servering. Gärna lite vida och djupare tallrikar.
Lägg i fisken först i botten.
Slå på den varma såsen runt om.
Lägg purjolök och tomater ovanpå fisken.
Garnera med färsk persilja runt alltihopa.
Serveras gärna med potatis
och naturligtvis tunnbröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentera gärna min blogg