onsdag 28 maj 2014

Bra samverkan med en hälsocentral och psykiatri

Vi måste bara berätta om ett bra exempel på samverkan som Personligt ombud har tillsammans med Furunäsets Hälsocentral i Piteå.
I denna samverkan ingår även Psykosmottagningen (Enhet B) i Piteå.

Det hela började när en klient sökte PO. En klient som drabbats av olika somatiska och psykiska problem. Klienten och närstående berättade för PO om problem med den "bollning" som klienten länge hamnat i. Medicinering och behandling stämde inte överens och resulterade i bland i att klienten även tvingades till akutmottagningar och t.o.m. inläggningar. Klienten sade sig få olika besked överallt.

Att drabbas av flera sjukdomar som kräver olika behandlingar av olika vårdgivare och huvudmän skapar ofta förvirring om ingen gemensam planering görs i samråd med patient/klient.

För oss PO var det inte alls svårt att kontakta de inblandade för en dialog samt önskan om en gemensam behandlingsplanering. Vi mötte en bra inställning!

Nu har vi upprättat en tydlig planering. Alla vet vad alla ska göra. Klienten säger också att "nu vet jag tydligare vad som ska hända. Dessutom lyssnar de ju bättre nu".

Fortfarande har klienten en ganska lång resa kvar men denna planering och samarbete är en mycket bra start i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna min blogg